2020 Conference

Tuesday, Oct. 27, 2020Thursday, Nov. 5th, 2020Monday, Nov. 9th, 2020Monday, Nov. 16th, 2020
TimeEvent
12:00
PM
Conference Opens
60 min.
1:00
PM
Conference Welcome
15 min.

Mark B. Rosenberg
Florida International University
1:15
PM
Opening Remarks
30 min.

Rodney Petersen
National Initiative for Cybersecurity Education
1:45
PM
Plenary Session: NICE Framework across Sectors
60 min.

Danielle Santos
National Initiative for Cybersecurity Education

Matt Isnor
United States Department of Defense

Becky Staton
Bank of America

Steve Visintine
Chevron
2:45
PM
Conference Overview
15 min.

Joanne Sexton
Augusta University

Diane Miller
Northrop Grumman

Jeremy Epstein
National Science Foundation
3:00
PM
Exhibit Hall Break
30 min.
3:30
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
The Hiring Guide: Cybersecurity in Manufacturing

Michael Garamoni
MxD

Lizabeth Stuck
MxD
Using the NICE Framework as a Metric to Analyze Participant Competencies

Nate Evans
Argonne National Laboratory

Jennifer Fowler
Argonne National Laboratory

Amanda Joyce
Argonne National Laboratory
Preparing the Next Generation of Cybersecurity Professionals: A Collaborative Approach

Raquel Hill
Spelman College

John Wilson
Spelman College

Mike Carter
Secureworks
Resilient Leadership: Transforming Your Cybersecurity Workforce to Thrive in the Future of Work

Sarah Benczik
Deloitte

Pilar Jarrin
Deloitte
4:15
PM
Exhibit Hall Break
15 min.
4:30
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
CyberTech Girls and GenCyber Girls at Coastline College

Tobi West
Coastline College
Putting the NICE Framework to Work: Hiring Cybersecurity Talent that is “Highly Able” and Not Just “Highly Skilled”

Leeza Garber
Independent Consultant

Scott Olson
Independent Consultant
From Action Plans to Meaningful Actions: A Case of the Cybersecurity Center for Business as a Hub of Cyber Training for the Masses

Roger Yin
University of Wisconsin-Whitewater

Brian Dennis
University of Wisconsin-Whitewater

Dominique Walsh
University of Wisconsin-Whitewater
Building the Next Generation of Cyber Leaders

Robert Tagalicod
U.S. Department of Health and Human Services

Simone Petrella
CyberVista

Alex Niejelow
Mastercard
TimeEvent
12:00
PM
Conference Opens
60 min.
1:00
PM
Conference Welcome
15 min.

Robert Grillo
Florida International University
1:15
PM
NICE Working Group Updates
15 min.

Jose-Marie Griffiths
Dakota State University

Jon Brickey
Mastercard
1:30
PM
Plenary Session: Transforming the Learning Ecosystem
45 min.

Chauncy Lennon
Lumina Foundation

Olivia Herriford
Bay Area Community College Consortium

Tim Mason
Green River Community College

Matt Lisle
Georgia Tech's Center for 21st Century Universities
2:15
PM
Building a Cybersecurity Workforce in the COVID era
30 min.

Roy Zur
Cybint Solutions
2:45
PM
Exhibit Hall Break
30 min.
3:15
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
An Innovation-based Approach for Cybersecurity Education of At-Promise Youth

Stephanie Flores
Cypress College

Ben Izadi
Cypress College

Daniel Uscanga
Cypress College
Lowering the Barriers to Industrial Control System Security with GRFICS

Raheem Beyah
Georgia Tech
CybHER at DSU- Increasing women in UG Programs by 595% in six years

Ashley Podhradsky
Dakota State University

Katie Shuck
CybHER

Kanthi Narukona
CybHER
Virtual Cybersecurity Training for Students During the COVID 19 Pandemic - Leveraging AR, VR, and Gamification for the 2020 California Cyber Innovation Challenge

Henry Danielson
Cal Poly
4:00
PM
Exhibit Hall Break
15 min.
4:15
PM
Virtual Insanity: Moving IT and Cybersecurity Training to Digital Platforms with Success

Randi Parker
CompTIA

Mark Plunkett
CompTIA
Cybersecurity Manpower Development in Singapore

Lim Shin Yi
Cyber Security Agency of Singapore

Wong Choon Bong
Cyber Security Agency of Singapore
Learning about the Human Vulnerability in Cyberattacks via a Social Engineering Capture the Flag Competition

Aunshul Rege
Temple University

Patrick Laverty
Rapid7
Designing Accessible Cybersecurity Curriculum Post-COVID 19

Mohammad Azhar
City University of New York

Luiz Perez
CAST
5:00
PM
Evening Networking Event
60 min.
TimeEvent
12:00
PM
Conference Opens
60 min.
1:00
PM
Kick-Off of National Cybersecurity Career Awareness Week and National Apprenticeship Week
15 min.

John Ladd
Department of Labor Office of Apprenticeships
1:15
PM
Fireside Chat with the 2020 Presidential Cybersecurity Education Award Recipients
30 min

Kara Bear
New Town Middle School

Donna Woods
Canyon Springs High School

Jean Morrow
United States Department of Education
1:45
PM
Cyber Range + Remote Learning + NICE framework: Building a World-Class Workforce Development Program
30 min.

Ed Adams
Security Innovation
2:15
PM
Plenary Session: Career Discovery
45 min.

Steven Hernandez
United States Department of Education

Kendra Parlock
Npower

Leo Sosa
Dev/Mission

Kiersten Todt
Liberty Group Ventures, LLC
3:00
PM
Exhibit Hall Break
30 min.
3:30
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
Cybersecurity Community Service Learning: A Train-the-Trainer Approach

Alan Wong
San Jose State University

Lydia Chan
San Jose State University

Mitchel Chang
Trend Micro
Innovative Cybersecurity Workforce Development

Kelly McCormack-Gonzalez
Minerva Engineering

Rushmi Hasham
Ryerson University

Christine Chalmers
PagerDuty
Presenting the Student's View of Cyber Range Training

Samuel Livingston
University of Maine at Augusta, Student

Marisa Merrifield
University of Maine at Augusta, Student

Samantha Wilkins
University of Maine at Augusta, Student

Susan Green
Cyberbit

Henry Felch
University of Maine at Augusta
Cybervets 2.0: Supporting Active-Duty Military Transitioning to the Cybersecurity Workforce

Shane Gallagher
SG Systems Consulting, LLC.

Aaron Burnett
U.S. Department of Health and Human Services

John Dill
Centers for Medicare & Medicaid Services
4:15
PM
Exhibit Hall Break
15 min.
4:30
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
Spreading Our Reach with Community College Cyber Pilot Program (C3P)

Charles Rouse
California State University, San Bernardino
Actors, Designers, Gamers and Writers: The Unlikely Characters of the Cybersecurity Workforce NarrativeHeather RicciutoIBM
Range on a Budget: Building a Cyber Range from Ground-Up to support Academic Education, Research and Outreach

Ambareen Siraj
Tennessee Tech

Travis Lee

Eric Brown
Harnessing the Power of Apprenticeship to Bridge the Cybersecurity Workforce Gap

Geanie Umberger
Purdue University

Paige Thompson
FASTPORT
5:15
PM
Evening Networking Event
45 min.
TimeEvent
12:00
PM
Conference Opens
60 min.
1:00
PM
Opening Remarks
15 min.

Brian Fonseca
Florida International University
1:15
PM
Plenary Session: Modernizing the Talent Management Process
55 min.

Nick Schacht
Society for Human Resource Management

Peter Cappelli
Wharton

Travis Hoadley
U.S. Department of Homeland Security

Deji Mabogunje
Akamai Technologies
2:10
PM
Announcement of Revised NICE Framework
5 min.

Karen Wetzel
National Initiative for Cybersecurity Education
2:15
PM
Closing Remarks
15 min.

Diane Janosek
National Security Agency
2:30
PM
Exhibit Hall Break
30 min.
3:00
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
CyberPath: The Rise of the Cyber Warriors

Megan Caposell
DHS-CISA

Chris Paris
Department of Veterans Affairs

Matt Isnor
United States Department of Defense
The Untapped Cyber Talent Pool Beyond IT and Security Careers 2030: Philosophy Majors Needed

Jeff Felice
CertNexus

Megan Smith-Branch
CertNexus
Benchmarking the Capability Maturity of Cybersecurity Practitioners, Educators, and Students

Laurin Buchanan
Secure Decisions

David Tobey
Indiana University
Fostering Neurodiversity and Inclusion in the Cybersecurity Workforce: Supporting Workers on the Autism Spectrum

Teresa Thomas
MITRE

Scott Michael Robertson
U.S. Department of Labor
3:45
PM
Exhibit Hall Break
15 min.
4:00
PM
Concurrent Breakout Sessions
45 min.
Are Hackers a Solution to the Cybersecurity Skills Shortage?

Luke Tucker
Global Hacker Community
How Darwinism and Natural Selection are Killing off Traditional Multiple-Choice Exams

Jeff Frisk
Global Information Assurance Certification (GIAC)

Jeff Pike
Global Information Assurance Certification (GIAC)
Creating the Next Generation Cybersecurity Workforce

Norma Krayem
Van Scoyoc Associates

Tony Coulson
California State University, San Bernardino

Chris Inglis
U.S. Naval Academy
Nothing About You Says Computer Technology: How Misconceptions and Implicit Bias are Stifling the Growth of a Diverse Cyber Workforce.

Anthony Hendricks
Crowe & Dunlevy

Day 1

Day 2

Day 3

Day 4

General Sessions

Track 1: Career Discovery

Track 2: The Talent Lifecycle

Track 3: The Learning Ecosystem

Track 4: Effective Leadership

Diamond Sponsors

Platinum Sponsors

Gold Sponsors

NICE - National Initiative for Cybersecurity Education

This event is supported by the National Initiative for Cybersecurity Education (NICE), a program of the National Institute of Standards and Technology in the U.S. Department of Commerce, under NIST Financial Assistance.

Award number: 70NANB18H025