Agenda

NICE 2020 Conference and Expo

October 27 – November 16

Virtual Conference Series

Conference Tracks

  • Career Discovery
  • The Talent Lifecycle
  • The Learning Ecosystem
  • Effective Leadership
  • Tuesday, October 27th, 2020
  • Thursday, November 5th, 2020
  • Monday, November 9th, 2020
  • Monday, November 16th, 2020
12:00PM
Conference Opens60 min.
1:00PM
Conference Welcome15 min.
Mark B. RosenbergFlorida International University
1:15PM
Opening Remarks30 min.
Rodney PetersenNational Initiative for Cybersecurity Education
1:45PM
Plenary Session: NICE Framework across Sectors60 min.
Danielle SantosNational Initiative for Cybersecurity Education
Matt IsnorUnited States Department of Defense
Becky StantonBank of America
Steve VisintineChevron
2:45PM
Conference Overview15 min.
Joanne SextonAugusta University
Diane MillerNorthrop Grumman
Jeremy EpsteinNational Science Foundation
3:00PM
Exhibit Hall Break30 min.
3:30PM
Concurrent Breakout Sessions45 min.
The Hiring Guide: Cybersecurity in Manufacturing
Michael GaramoniMxD
Lizabeth StuckMxD
Using the NICE Framework as a Metric to Analyze Participant Competencies
Nate EvansArgonne National Laboratory
Jennifer FowlerArgonne National Laboratory
Amanda JoyceArgonne National Laboratory
Preparing the Next Generation of Cybersecurity Professionals: A Collaborative Approach
Raquel HillSpelman College
John WilsonSpelman College
Mike CarterSecureworks
Resilient Leadership: Transforming Your Cybersecurity Workforce to Thrive in the Future of Work
Sarah BenczikDeloitte
Pilar JarrinDeloitte
4:15PM
Exhibit Hall Break15 min.
4:30PM
Concurrent Breakout Sessions45 min.
CyberTech Girls and GenCyber Girls at Coastline College
Tobi WestCoastline College
Putting the NICE Framework to Work: Hiring Cybersecurity Talent that is “Highly Able” and Not Just “Highly Skilled”
Leeza GarberIndependent Consultant
Scott OlsonIndependent Consultant
From Action Plans to Meaningful Actions: A Case of the Cybersecurity Center for Business as a Hub of Cyber Training for the Masses
Roger YinUniversity of Wisconsin-Whitewater
Brian DennisUniversity of Wisconsin-Whitewater
Dominique WalshUniversity of Wisconsin-Whitewater
Building the Next Generation of Cyber Leaders
Robert TagalicodU.S. Department of Health and Human Services
Simone PetrellaCyberVista
Alex NiejelowMastercard

Featured Speakers

Mark B. Rosenberg
President Florida International University
Rodney Petersen
Director National Institute of Standards and Technology (NIST)
Danielle Santos
Manager of Communications and Operations National Institute of Standards and Technology (NIST)
Becky Stanton
Information Security Executive Bank of America
Robert Grillo
Vice President and CIO Florida International University
Jon Brickey
Senior Vice President Cybersecurity Evangelist Mastercard Operations & Technology
Chauncy Lennon
Vice President for Learning and Work Lumina Foundation
Olivia Herriford
Regional Director of Employer Engagement Bay Area Community College Consortium
Roy Zur
Founder and CEO Cybint Solutions
Kara Four Bear
Superintendent Eagle Butte Public School District 20-1
Donna Woods
High school dual-enrollment ICT/Cybersecurity Educator
Kiersten Todt
Managing Director Cyber Readiness Institute
Diane Janosek
Commandant and Training Director National Security Agency
Peter Capelli
Professor of Management Wharton School and Director of Wharton’s Center for Human Resources
Deji Mabogunje
Director of Talent Acquisition Akamai Technologies